Skip to main content

Craniosacraal therapie bij Praktijk Brouwersgracht in Amsterdam

Craniosacraal therapie gaat uit van een holistisch mensbeeld, waarbij lichaam, geest en ziel onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Loslaten wat dwars zit.

Craniosacraal therapie spoort spanningen en blokkades op, die in het lichaam opgeslagen zijn.
Door middel van subtiele aanraking nodigt craniosacraal therapie u uit om spanningen weer los te laten. Deze therapievorm verbetert de functies van het centrale zenuwstelsel, lost de negatieve effecten van stress op, verhoogt de weerstand tegen ziekten en zorgt ervoor dat u beter in uw vel gaat zitten. Craniosacraal therapie kan in veel situaties een positieve bijdrage leveren aan herstel. Het zelfgenezend vermogen neemt toe en u ervaart weer de veerkracht van lichaam en geest.

Meer weten over craniosacraaltherapie

Craniosacraal therapie, voor wie?

Wat zit je dwars? Veel mensen hebben te maken met lichamelijke, emotionele of psychische klachten waardoor ze zich belemmerd voelen in hun algemeen welzijn of ontwikkeling.
Veel klachten zijn op positieve wijze te beinvloeden met craniosacraal therapie.

Craniosacraal therapie behandelt uiteenlopende klachten, zowel van fysieke, geestelijke als emotionele aard. Zoals bijvoorbeeld chronische (pijn)klachten, tinnitus, burn-out, post-traumatische klachten, klachten na scheiding/verlies, stress gerelateerde klachten, slaapproblemen, vermoeidheid, whiplash, bruxisme, hyperventilatie, migraine, hoofdpijn, duizeligheid, maag- en darmklachten, ADHD, klachten na een operatie of ziekte, steeds terugkerende klachten, klachten van rusteloosheid, angstklachten, lusteloosheid, klachten na bevalling of geboorte, klachten na een ingrijpende gebeurtenis.

Craniosacraal therapie is geschikt voor alle leeftijden.

Meer over klachten, behandeleffecten en reacties

Craniosacraal therapie bevordert het zelfherstellend vermogen

Zoals een wondje uit zichzelf geneest, zo hoort ook de vastgezette spanning in het lichaam als gevolg van een trauma, ongeval of andere gebeurtenis, zich te herstellen.
De craniosacraal therapeut bevordert dit proces door het lichaam uit te nodigen de opgeslagen spanning los te laten. Er komt weer bewegingsvrijheid en energie beschikbaar.
U voelt zich vitaler.
Het zelfherstellend vermogen neemt toe.

Meer over zelfgenezend vermogen

Behandelmethode craniosacraal therapie

Tijdens de behandeling volgt de therapeut het bindweefsel vanaf de voeten tot aan de schedel. De aanraking is zacht en subtiel en u wordt vanuit uw totaliteit benaderd.

  1. Er kan gewerkt worden aan totale ontspanning volgens het 10-steps protocol van Upledger. Hierbij worden in een bepaalde volgorde belangrijke gebieden behandeld.
  2. Diepe ontspanning zorgt ervoor dat ook de gebieden waar spanning is opgeslagen (energiecystes), uitgenodigd worden om los te laten. Bij de ontlading van deze gebieden kan er warmte of kou vrijkomen, kunnen er herinneringen naar boven komen en kunnen er emoties vrijkomen. Ook kan het zijn dat het lichaam een bepaalde houding aanneemt of dat het lichaam spontane bewegingen/ontladingen laat zien. Soms komt er inzicht over het ontstaan van de klachten.

De craniosacraal therapeut ondersteunt u bij dit proces. Soms vraag ik u naar wat u waarneemt of voelt. U bepaalt zelf of u daarover iets wil zeggen. Ik werk met volle aandacht en zorg voor een veilige bedding. In deze therapie wordt zorgvuldig en met respect omgegaan met de grenzen die de cliënt aangeeft. Veiligheid en vertrouwen staan hierbij voorop.

Tijdens de behandeling houdt u uw kleding aan, wordt u ondersteund door kussens en indien wenselijk met een dekentje warm gehouden.
Om het zelfherstellend vermogen weer op gang te brengen zijn er drie tot zes behandelingen nodig.
Bij chronische klachten zijn er meestal meer behandelingen nodig.

Onze therapeut Marjan Sonneveld is sinds 2006 een gecertificeerd craniosacraal therapeut.
Craniosacraal therapie wordt door de meeste zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed uit de aanvullende verzekering. 

Reviews

 

Onze craniosacraal therapeut