Skip to main content

Vitaler met craniosacraal therapie

 Als ons zelfgenezend vermogen goed werkt ervaren we de veerkracht van lichaam en geest.

Het zelfgenezend vermogen

Als ons zelfgenezend vermogen goed werkt heeft dit een positieve invloed op ons fysiek, geestelijk en emotioneel welbevinden. We ervaren de veerkracht van lichaam en geest.

Op de mens inwerkende krachten – van fysieke aard (bijvoorbeeld een ongeluk, operatie of geboorte) – van geestelijk en emotionele aard (bijvoorbeeld problemen op het werk, scheiding, verlies van een dierbare) of – van chemische aard (bijvoorbeeld ongezonde voeding, luchtverontreiniging, medicatie) kunnen op verschillende manieren verwerkt worden.

Het lichaam beschikt over een natuurlijk zelfgenezend vermogen waardoor het meestal in staat is volledig te herstellen. Een wondje geneest of iemand is na een periode van stress weer in staat om aan het werk te gaan.

Als de impact groter is dan we kunnen verwerken, dan zal het lichaam kracht en energie inzetten om het aangedane gebied zo klein mogelijk te houden. In dit beschermde gebied worden de inwerkende krachten, emoties en de stand van het lichaam opgeslagen. Het wordt ook wel een energiecyste of een inertial fulcrum genoemd. Dit kost ons energie en zorgt ervoor dat onze vitaliteit vermindert. Als we niets ondernemen om dit op te lossen, zal het als een diep, beschermd gebied actief blijven. Na verloop van tijd kunnen er allerlei klachten ontstaan. De vitaliteit neemt af. Het zelfgenezend vermogen vermindert.

Craniosacraaltherapie verbetert het zelfgenezend vermogen.

Craniosacraaltherapie schept de optimale omstandigheden om het zelfgenezend vermogen weer op gang te brengen. Het gaat hierbij eerst om het ervaren van veiligheid, vertrouwen en het vinden van ondersteuning in je eigen lichaam. Als therapeut ben ik gegrond aanwezig, niet-invasief, respectvol, luister ik met compassie en richt ik mij op gezondheid.

Via zachte aanraking nodig ik u uit om in een diepe ontspanning te komen. Ook het (centrale)zenuwstelsel komt ruimer in zijn jasje te zitten doordat het bindweefsel ontspant. Het bindweefsel in het beschermde gebied gaat uit de vasthoud-stand en in de loslaat-stand, er komt beweging in. De inwerkende krachten en emoties die in dit bindweefsel opgeslagen waren, komen hierbij vrij.

Hierna ervaart u meer ruimte en rust. U voelt zich opgelucht en zit beter in uw vel. Het lichaam heeft letterlijk meer bewegingsvrijheid. Er komt weer meer energie tot uw beschikking.

U voelt zich vitaler. Het zelfgenezend vermogen is toegenomen.

Maak een afspraak met Marjan Sonneveld.

Marjan Sonneveld

Marjan Sonneveld