Skip to main content

Cursus Fascia technieken

Grit en Mathilde hebben de cursus Fascia technieken volgens Willie Fourie met succes gevolgd:

Fascia zijn bindweefselvliezen die als een dunmazig web al onze spieren, gewrichten, organen, bloedbanen en het zenuwweefsel met elkaar verbindt. Deze verbindingen zijn flexibel en verschuifbaar en maken het lichaam tot een samenhangend geheel.

Deze onderlinge samenhang kan uit balans raken door littekenweefsel ten gevolge van een blessure, operatie of bestraling. De fascia komt dan onder spanning te staan en/of er ontstaan verklevingen. Dit kan leiden tot pijn, stijfheid of een bewegingsbeperking. Met behulp van fascia-technieken worden de verklevingen van het bindweefsel losgemaakt, waardoor de ontstane klachten worden verminderd of opgeheven. Dit heeft tevens een positief effect op de doorbloeding van weefsels en op de werking van het lymfesysteem.

Deze behandelmethode is uitermate geschikt voor borstkankerpatienten die klachten hebben van lymfoedeem, pijn en/of stijfheid in de schouder, arm, nek en rug. Met name de gevolgen van littekenvorming en de fibrosering na radioterapie kunnen hiermee goed worden behandeld.

Wij gebruiken deze fascia-technieken daarom meestal als onderdeel van oedeemtherapie en littekenbehandeling.