Skip to main content

De werkwijze stemmen we af op uw behoeften en wensen

Bij elke therapie die wij aanbieden, staan persoonlijke en professionele zorg hoog in het vaandel. Vanaf de eerste afspraak kunt u van onze therapeuten zorgvuldige behandelingen verwachten die aansluiten op uw individuele behoefte.

Eerste afspraak

Wanneer u voor de eerste keer bij één van onze therapeuten komt, houden we een uitgebreid vraaggesprek met u. Wat is uw klacht, hoe lang heeft u hier last van en hoe gaat u er in het dagelijks leven mee om? Als uit dit gesprek blijkt dat de therapeut u kan behandelen, volgt een zorgvuldig (lichamelijk) onderzoek. Vervolgens stelt de therapeut een diagnose en bespreekt met u het behandelplan, uw wensen en behoeften. Al bij de eerste afspraak weet u of onze therapeut van Praktijk Brouwersgracht uw klachten kan behandelen, wat de effecten van de behandeling kunnen zijn en hoe het herstelproces verloopt.

Het kan gebeuren dat u wordt gevraagd een vragenlijst in te vullen, voordat er een juiste diagnose kan worden gesteld. U kunt deze lijst thuis of ter plekke samen met de therapeut invullen.

Vervolgbehandeling

Hoeveel vervolgbehandelingen u nodig heeft, hangt af van uw persoonlijke behandelplan dat tijdens de eerste afspraak is besproken. Bij elke behandeling vraagt de therapeut u naar de effecten. Mochten deze onvoldoende zijn, dan zoeken we samen met u naar eventuele nieuwe doelen of behandeltechnieken.

Kwaliteit

Indien nodig bieden wij direct een behandeling aan of verwijzen wij u door naar een andere therapeut of zorgverlener. Om de hoge kwaliteit van onze behandelingen te waarborgen, volgen de therapeuten regelmatig cursussen en opleidingen en staan we vermeld in diverse kwaliteitsregisters.

Neem contact met ons op of maak direct een afspraak.