Skip to main content

Reviews

Praktijk Brouwersgracht

De reviews over de praktijk
 • Anoniem

  "De praktijk was aanbevolen door MammaCare, en wat ben ik er blij mee. Zo enorm behulpzaam met gerichte behandelingen en goed advies, tijdens een donkere periode. Ben zo ontzettend tevreden met de professionaliteit. Praktijk Brouwersgracht Bedankt!"
 • Paula

  "Het is fijn om op de Brouwersgracht fysiotherapie te krijgen in een rustige hygienische omgeving. De behandelingen gebeuren zorgvuldig en geven echt een verlichting van de klachten. De fysiotherapeute die mijn lymfoedeem behandelt mw Grit Felicetti houdt mijn arm nauwlettend in de gaten en heeft ook al diverse extra behandelmethodes aangereikt. Ik ben erg blij met haar vakkennis en haar geduld. Ook haar bemoedigende woorden doen me goed. Dit is echt een toppraktijk!" Paula van Velden
 • Truus

  "Een fijne praktijk met een heel rustige en prettige sfeer en vriendelijke en zeer professionele medewerkers. Er wordt goed naar je geluisterd en samen gekeken naar wat de oorzaak kan zijn van je pijn. Je krijgt daardoor goed inzicht in wat je er ook zelf aan kunt doen om te zorgen dat het beter gaat. Dus niet alleen symptoombestrijding, maar een “completere” aanpak. Het is fijn dat er veel verschillende disciplines aanwezig zijn en dat er een heel goede samenwerking is. De problemen kunnen indien nodig op verschillende fronten worden aangepakt. Er wordt goed op tijd gewerkt. Je wordt altijd snel teruggebeld wanneer je een bericht of afspraakverzoek hebt ingesproken. Daarnaast is het gewoon een heel gezellige en frisse praktijk. (en altijd een prachtig boeket op de balie)."

Grit Felicetti

Fysiotherapie, oedeemfysiotherapie en oncologiefysiotherapie
 • Parel

  “Ik kan Grit Felicetti van harte aanbevelen als oedeemfysiotherapeute. Niet alleen is zij een deskundig behandelaar, maar daarnaast blijft zij goed op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen door bijscholing op verschillende gebieden. Zij is prettige en betrokken therapeute.”

 • Rineke

  “In 1990 werd er bij mij baarmoederhalskanker geconstateerd en na de Wertheim-operatie werd mijn linker been dikker en voelde raar aan.
  Na zeer veel omzwervingen kwam ik bij Sacha Bosse terecht, zij is gestart met deze praktijk.
  Als zij mijn been niet serieus had genomen …….ik heb door het verwijderen van de lymfklieren lymfoedeem gekregen en na vele lymfedrainages moest ik helaas aan de TEK (Therapeutische Elastische Kous).
  Die kous draag ik tot op heden nog steeds eerst rondbrei erna vlakbrei en afwisselend verschillende sterkten.
  Na het verstrijken van de jaren en altijd onder behandeling moeten blijven werd de praktijk overgenomen door Grit Felicetti (Lymfedrainage therapeute) en Sara Schouten (manuele therapeute).
  Wat ik heb gaat nooit meer over en is niet makkelijk te accepteren na zo’n zware kankeroperatie.
  Het werd Grit die mij tot op de dag van vandaag behandelt.
  45 Minuten duurt de behandeling die in alle rust gedaan wordt. Ze bespreekt eerst hoe het met je gaat en bekijkt mijn been op wondjes of onregelmatigheden. De behandeling is gelukkig aangenaam maar wat belangrijk is dat je je overgeeft aan Grit en probeert goed te ontspannen. Ze doet ademhalingsoefeningen met je. Erna wordt de hals en boven de borsten en buik de lymfeknooppunten gemasseerd. Daarna het been vanonder naar boven. De massages zijn zacht en mogen slechts op een specialistische manier toegepast worden.
  Lymfoedeem mag nooit hard gedaan worden!!
  De laatste jaren werd mijn lymfoedeem-been geteisterd door wondroos. Wondroos krijg je door een infectie in je been gepaard met zeer hoge koorts rood dik been die je moet zwachtelen, anti- biotica moet slikken en rust, been omhoog en beetje hoog slapen met je been. Zwachtelen heeft Grit mij ook geleerd zodat je dat bv. op vakantie’s zelf kan toepassen.
  Door de vele wondrozen ben ik op advies van Grit naar het Lymfoedeem-centrum ziekenhuis NIJ Smellinghe in Drachten geweest. Daar bleek ik een lymfeblaasje te hebben die daar is dicht gebrand na een week ziekenhuis en de vele tips van daar herstelde ik. De verdere behandelingen bij Grit zijn nu geminimaliseerd slechts wanneer ik het nodig heb.

  Als u zich herkent in mijn verhaal en u nu borstkanker of baarmoederhalskanker heeft en uw arm of been dik wordt kan ik alleen maar zeggen dat ik u deze praktijk ten zeerste kan aanbevelen. Grit denkt met u mee heeft een heel goed luisterend oor en is een zeer deskundige dame.
  De beste, die ik tot nu toe heb gehad. “

  Rineke Vonk, 66 jaar

 • Anna Maria

  " ‘Met zachte hand’
  Nadat in 2010 borstkanker was geconstateerd, verscheidene operaties plus okseltoilet en borstreconstructie verder, meende ik na 4 jaar vrij te blijven van oedeem.
  Tot in augustus 2015 mijn hand en arm plotseling heel dik waren geworden. Ik kon vrijwel meteen terecht bij oedeemtherapiepraktijk Brouwersgracht.
  Mijn vaste therapeute Grit masseert je ‘met zachte hand’, waardoor op een heel ontspannen manier gestimuleerd wordt dat de lymfe in de betreffende banen weer gaat stromen en het oedeem oplost.
  Dit in combinatie met eenvoudige oefeningen, gebaseerd op de ademhaling plus het af en toe dragen van een armkous, leidde bij mij tot een flinke reductie van het oedeem.
  Het zijn heerlijke, ontspannen behandelingen; waar je geheel ontspannen en licht uit komt. Ook de praktijk zelf ademt deze ontspannen sfeer uit, waar je altijd vriendelijk en voorkomend wordt begeleid."

  Anna Maria van Hoof

 • Edith

  “Aanbevelingswaardige praktijk, zeker voor vrouwen die borstkanker hebben gehad.
  Het OLVG te Amsterdam heeft de praktijk onder mijn aandacht gebracht,
  Ben hier voor behandeling van mijn lymfoedeem bij Grit Felicetti. Prettig dat iemand nieuwe inzichten in de praktijk brengt, zoals de fasciatechieken van Willie Foerie.
  Ik heb daar baat bij. Net als van de Manuele Lymfdrainage methode van Vodder die zij in de praktijk brengt.
  Zal het zeker doorgeven aan mijn vrienden en kennissen.”

  Edith Banen

 • Loes

  "Puur toevallig ben ik een paar maanden geleden bij Fysiotherapie Brouwersgracht terecht gekomen. Op aanraden van mijn oncoloog zocht ik na een uitvoerige borstkanker behandeling een lymfe oedeem therapeut voor behandeling van het oedeem dat vrijwel zeker in mijn rechterarm zou gaan optreden. Gewoon wat gegoogled en gezocht op postcode, lekker dicht bij huis. Wat ben ik blij dat de dichtstbijzijnde lymfe oedeem therapeut op de Brouwersgracht zit en Grit Felicetti heet.
  Sinds januari ga ik ongeveer tweemaal per week naar met plezier naar therapie. Plezier? Jazeker, ik voel me bij Grit in vakkundige, ervaren handen. Behalve dat het oedeem met succes onder controle wordt gehouden, helpen de sessies me ook enorm bij de psychische verwerking van mijn ziekte. En het rustgevende pand op de schitterende Brouwersgracht geeft alles nog eens een extra dimensie. Kortom, ik ben blij met Fysiotherapie Brouwersgracht."

  Loes Klein

 • Truus

  "Een aantal jaren geleden ben ik voor het eerst bij Grit Felicetti geweest voor behandeling na een borstamputatie. Grit straalt rust en vertrouwen uit en is op een prettige manier meevoelend, waardoor je je in zo’n periode gesteund voelt.
  Ook bij de “gewone” fysiotherapie van knie etc. is de duidelijke uitleg, een goed overleg hoe nu verder en de behandeling prima. Zij geeft het vertrouwen dat het weer goed kan komen."

Mathilde Hiep

Fysiotherapie en oedeemfysiotherapie
 • Mariza Vader

  "Ben voor twee knietjes en twee heupjes geholpen door Mathilde Hiep. Geweldig enthousiast over haar professionele aanpak! Zij is breed georienteerd in haar vak door iedere keer weer nieuwe expertise toe te voegen aan haar curriculum. De informatie over oefeningen die ondernomen moesten worden via inzichtelijke skelet uitleg en tekeningen, waren altijd weer adequaat. Pijnbestrijding, oefeningen en waar nodig masseren, het is allemaal geweldig professioneel. De praktijk is overigens goed geoutilleerd en de ontvangst door Mathilde of overige personeel is gastvrij en vriendelijk. TOP praktijk, vooral als je elders in de stad niet goed geholpen bent: ga er heen!"

 • Anoniem

  “Aangename praktijk, goed georganiseerd, nooit wachten, altijd bereikbaar. Fysio in alle rust met veel toewijding. Heel erg prettig. Beste praktijk die ik ken.”

 • Antje Blom (haptotherapeut)

  "Ik ken Mathilde als collega en als fysiotherapeut. In beide rollen heb ik haar zeer gewaardeerd. Mathilde luistert goed naar je verhaal en is daardoor een beetje meer dan alleen een fysiotherapeut. Ze neemt je mee in haar gedachtegangen over een mogelijke behandeling. Een vakvrouw. Staat met beide benen op de grond en heeft een leuk gevoel voor humor"

Wendy Brinkman

Oefentherapie Cesar
 • Anoniem

  “ Wendy is een enthousiaste en ervaren therapeute. Ze heeft me geholpen met advies en oefeningen op maat, en dat resulteerde al snel in een vermindering van mijn klachten! “

 • Anoniem

  "Ik was heel blij met de tips en adviezen die ik kreeg tijdens mijn zwangerschap bij Wendy, heb ik veel aan gehad."

 • Esther

  "Wendy heeft mij heel goed geholpen en helpt mij nog steeds bij het leren omgaan met chronische pijn en depressies. Zowel haar oefeningen als haar luisterend oor zijn daarbij heel belangrijk. Ik kan haar van harte aanbevelen."

  Esther

Elaine Steenstra

Diëtetiek
 • Michel

  "Enigszins sceptisch ben ik bij Steenstra & de Vries gekomen om winst
  te boeken met afvallen. Ik ben altijd in de veronderstelling geweest
  dat ik zelf wel weet waar het aan ligt dat ik niet afval. Gezonder eten en meer sporten en dat soort inkoppertjes. In een ontspannen gesprek wordt duidelijk gemaakt waar er nog winst en verbeteringen te behalen zijn. Er werden mij echter vraagstukken voorgelegd waar ik
  zelf nooit bij stil had gestaan, maar waar ik uiteindelijk enorme winst mee heb weten te boeken. Al mijn scepticisme is verdwenen en ik ben blij de adviezen van Steenstra & de Vries gevolgd te hebben."

 • Peter

  “Mijn ervaring bij Steenstra & de Vries Diëtetiek is ronduit geweldig. Mede door de positieve insteek, het werkelijk gesteund voelen, heeft me onder andere over de drempel geholpen, om met roken te stoppen. De vlotte en vriendelijke manier van o.a. mail beantwoorden is voor mij persoonlijk een hele aangename manier van communiceren. Ik ben onder begeleiding i.v.m. ondergewicht, inmiddels heb ik het voor elkaar gekregen in gewicht toe te nemen en ben daar erg blij mee."

Alisa de Vries

Diëtetiek
 • Peter

  “Mijn ervaring bij Steenstra & de Vries Diëtetiek is ronduit geweldig. Mede door de positieve insteek, het werkelijk gesteund voelen, heeft me onder andere over de drempel geholpen, om met roken te stoppen. De vlotte en vriendelijke manier van o.a. mail beantwoorden is voor mij persoonlijk een hele aangename manier van communiceren. Ik ben onder begeleiding i.v.m. ondergewicht, inmiddels heb ik het voor elkaar gekregen in gewicht toe te nemen en ben daar erg blij mee."

 • Michel

  "Enigszins sceptisch ben ik bij Steenstra & de Vries gekomen om winst te boeken met afvallen. Ik ben altijd in de veronderstelling geweest
  dat ik zelf wel weet waar het aan ligt dat ik niet afval. Gezonder eten en meer sporten en dat soort inkoppertjes. In een ontspannen gesprek wordt duidelijk gemaakt waar er nog winst en verbeteringen te behalen zijn. Er werden mij echter vraagstukken voorgelegd waar ik zelf nooit bij stil had gestaan, maar waar ik uiteindelijk enorme winst mee heb weten te boeken. Al mijn scepticisme is verdwenen en ik ben blij de adviezen van Steenstra & de Vries gevolgd te hebben."

Richard van Leeuwen

Fysiotherapie, manuele therapie en Mulligan Practitioner
 • Anoniem

  "In nog geen 12 behandelingen zijn de voetklachten waar ik al jaren mee langs diverse behandelaars was gegaan dermate verbeterd dat ik voorlopig zonder behandelingen weer pijnvrij ben. Dank Richard!"

 • Anoniem

  "Ik heb langere tijd klachten gehad in mijn nek en rug vanwege een verkeerde werkhouding achter de computer. Richard heeft mij goede tips gegeven hoe ik mijn werkhouding kan verbeteren en mij goed met mijn acute klachten geholpen. Hij legt alles rustig uit en heeft veel persoonlijke aandacht."

 • Andrea

  "Richard is erg deskundig en kijkt naar het gehele plaatje. Hij geeft goed uitvoerbare oefeningen mee en heeft veel aandacht bij de behandeling. Super!"

 • Eva B.

  "Zeer tevreden. Wordt vakkundig behandeld door Richard, ook veel goede tips voor dagelijks leven gekregen."

 • Erik Sombroek

  "Na weken last in mijn boven rug en nek toch na twee bezoeken al ontdaan van mijn klachten. Vriendelijke en professionele medewerkers, mijn advies voor iedereen: ga hier langs"

 • Andrea Steinmetz

  "Mooi pand, alles keurig en mijn fysio- en manueel therapeut Richard van Leeuwen is absoluut top! Na vele jaren gesukkeld te hebben met allerlei therapieën is hij de persoon die me van mijn rugklachten heeft afgeholpen. Daardoor kan ik nog dagelijks in mijn bedrijf werken!"

 • Maurice Jantjes

  "Erg tevreden! Richard van Leeuwen heeft me behandeld voor mijn rugklachten en daar ben ik zeer over te spreken. Deskundig en professioneel."

 • Robbert A. Korenhof

  "Via, via bij Richard van Leeuwen terecht gekomen, bij anderen kwam ik niet verder. Met dank aan Richard is mijn schouder genezen. Super! Thanx!"

Mark Boetes

Extended Scope Fysiotherapie, manuele therapie (SOMT), Bewegingswetenschappen

Lees ook:

Praktijk Brouwersgracht