Skip to main content

Fysiotherapie Amsterdam – Wat is het?

Uw spieren en gewrichten zorgen ervoor dat u soepel kunt bewegen en dat u genoeg kracht heeft om de dagelijkse dingen te doen. Aandoeningen, blessures, een operatie of andere bewegingsbeperkingen kunnen u hierin belemmeren. In onze praktijk voor fysiotherapie in Amsterdam vinden we samen een manier om beperkingen zo veel mogelijk op te lossen.

Waarmee kunt u terecht bij onze praktijk voor fysiotherapie in Amsterdam?

Fysiotherapie is geschikt bij (sport)blessures, overbelasting, klachten, pijn en bewegingsbeperking. Naast de algemene therapie kunt u ook bij onze fysiotherapiepraktijk in het centrum van Amsterdam terecht voor:

  • Behandeling bij hand- en polsklachten.
  • Mulligan therapie voor het losmaken en in de juiste positie zetten van gewrichten.
  • Behandeling van littekens.
  • Fysiotherapie tijdens en na kanker.
  • Behandeling van oedeem.
  • Behandeling na een operatie, vaak eerst aan huis.
  • Draaiduizeligheid (BPPD) vaak met effect al na 1 behandeling.
  • Fasciatherapie voor betere bindweefselstructuren.

Visie van Praktijk Brouwersgracht voor fysiotherapie

In onze praktijk voor fysiotherapie in Amsterdam centrum kijken we naar meer dan alleen die ene klacht. Wij proberen het hele plaatje in beeld te brengen en bieden daarmee complete zorg aan. Omdat verschillende behandelingen en disciplines bij ons samenkomen, kunnen wij beter helpen. Soms combineren we namelijk verschillende behandelmethoden. Persoonlijke, professionele zorg staat voorop. Vanaf uw eerste afspraak sluit onze hulp precies aan op uw behoefte.

Dit kunt u van onze fysiotherapie verwachten

Wij stimuleren het zelfgenezend vermogen van uw lichaam. U ontvangt bijvoorbeeld praktische en krachtige handvatten van ons om ook thuis aan de slag te gaan. Zo heeft u ons niet langer nodig dan noodzakelijk. Natuurlijk zorgen wij ervoor dat u zich weer zo snel mogelijk beter voelt en gemakkelijker beweegt. U krijgt zo weer de controle terug over uw lichaam.

Het begin van uw behandeltraject

Via een uitgebreid vraaggesprek beginnen wij met het inventariseren van uw klacht. We gaan na wanneer deze opspeelt en bespreken uw situatie en wensen. Wanneer wij u kunnen helpen, dan volgt er een zorgvuldig (lichamelijk) onderzoek, waaruit een diagnose vloeit. Als laatste stellen we in onderling overleg een behandelplan op.

Weer klachtenvrij bewegen dankzij fysiotherapie

Dankzij bepaalde oefeningen en het trainen van specifieke bewegingen gaan wij samen voor klachtenvrij bewegen. Wanneer dit niet helemaal mogelijk is, helpen wij u om te gaan met de bestaande situatie. Hoeveel vervolgbehandelingen u nodig hebt, hangt af van uw behandelplan en de effecten. Zijn deze onvoldoende, dan zoeken we samen naar nieuwe doelen of een andere behandeltechniek. Indien nodig verwijzen wij door.

Voorbeeldcase fysiotherapie Amsterdam

Maja (76 jaar) woont in Amsterdam en heeft last van artrose in knieën en heupen. Zij kreeg van ons een goede uitleg, adviezen en een oefenprogramma. Hiermee kan ze goed verder en als de artrose weer meer opspeelt komt ze voor een aantal behandelingen naar de praktijk.

Fysiotherapie Amsterdam kwaliteit

Om de kwaliteit van onze hulp te waarborgen, volgen de fysiotherapeuten in onze praktijk in Amsterdam centrum regelmatig cursussen en opleidingen. Ook zijn zij op de hoogte over bevindingen uit wetenschappelijke onderzoeken. Onze fysiotherapeuten weten daarom alles over de nieuwste ontwikkelingen rondom behandeltechnieken, fysiotherapie en revalidatie. Ze staan bovendien vermeld in diverse kwaliteitsregisters.

Hoge patiënttevredenheid

Onze praktijk streeft ernaar om u zo goed mogelijk te helpen. Bij ons krijgt u de aandacht die u verdient. Onze fysiotherapeuten stellen u op uw gemak en leggen in begrijpelijke taal uit waar de klacht vandaan komt. Geen wachtlijst, maar direct met u aan de slag. Zo kunnen we snel bijdragen aan uw welzijn.

Locatie fysiotherapie Amsterdam

Onze pand is gevestigd aan de Brouwersgracht 641 in Amsterdam. De praktijk is gemakkelijk te bereiken wanneer u fietsend of lopend komt. Ook met de auto en het OV zijn wij uiteraard te bereiken. Onze fysiotherapeuten Mathilde Hiep, Grit Felicetti, Richard van Leeuwen en Mark Boetes staan nu voor u klaar!

Fysiotherapie in Amsterdam nodig?

Wilt u minder klachten en beter bewegen? Neem dan contact op met onze praktijk voor fysiotherapie in Amsterdam centrum. Wij zijn 5 dagen per week geopend.