Skip to main content

Oefentherapie in Amsterdam – Wat is het?

Wist u dat veel fysieke ongemakken te maken hebben met een verkeerde houding? Denk aan klachten zoals een hernia, nekpijn en slaapproblemen. Deze kunnen worden verholpen met oefentherapie. Oefentherapie helpt u om een gezonde houding aan te leren en om beter en soepel te bewegen. De vorm Cesartherapie is gericht op een stukje bewustwording rondom de reactie van uw lichaam op pijn, spanning en overbelasting.

Hoe werkt oefentherapie?

Als eerste onderzoekt de oefentherapeut waar de klacht vandaan komt. Dit wordt met u besproken. Vervolgens leert u hoe u dit probleem op tijd kunt herkennen. Voorkomen is beter dan genezen! Tenslotte krijgt u handvatten voor de genezing of vermindering van uw klacht.

Begeleiding en advies: oefentherapie Amsterdam

Cesartherapie is een therapie die zich richt op de relatie tussen klachten, lichaamshouding en de manier van bewegen. Onze oefentherapeut heeft zich gespecialiseerd in het behandelen van klachten én bij het herstel zoals:

Behandeling oefentherapie Amsterdam

De oefentherapeut maakt samen met u een analyse van zowel uw lichaamshouding als ook de manier van bewegen,  in relatie tot uw klacht. U wordt begeleid en getraind met oefeningen afgestemd op uw persoonlijke situatie. Deze oefeningen zijn direct toepasbaar in uw dagelijks leven, beroep, sport en uw hobby. Met specifieke oefeningen kan uw houding verbeteren. U zult zien dat uw spieren sterker én soepeler worden.

Ontspanning als onderdeel van oefentherapie

Weet u hoe u uw lichaam rustig krijgt? Bij ons leert u niet alleen hoe u uw hele lijf kunt ontspannen, maar ook hoe u een apart lichaamsdeel beter kunt ontspannen. Van de oefentherapeut leert u specifieke oefeningen om uw lichaam in ruststand te brengen.

Nieuwe manier van bewegen

Oefentherapie Cesar richt zich op het optimaliseren van uw huidige het houdings- en bewegingspatronen. De oefentherapeut kijkt naar een betere lichaamshouding en manier van bewegen. Het resultaat? Uw hele lichaam heeft hier profijt van. Enerzijds wordt uw lichaam namelijk in een betere conditie gebracht, anderzijds snapt u beter hoe u de klachten in de toekomst kunt voorkomen. Uiteindelijk leert u uw lichaam beter kennen. Manuele therapie  kan een aanvulling zijn op deze behandeling.

Wat is oefentherapie Cesar en oefentherapie Mensendieck?

In de dagelijkse praktijk kunt u voor dezelfde klachten behandeld worden door zowel een Cesar therapeut als ook een Mensendieck therapeut. Bijvoorbeeld door het doen van oefeningen of het veranderen van uw gedrag. Bess Mensendieck ontwikkelde de oefentherapie en het accent lag op leren door verbale instructie en voelen. Marie Cesar vulde dit aan in haar therapie met het voordoen van de oefeningen en ritme aanbrengen in de bewegingen.

Wat is het verschil tussen Oefentherapie Cesar en Mensendieck?

Nu zijn er eigenlijk geen verschillen meer tussen de beide therapieën. Het zijn namelijk beide houding- en bewegingstherapieën waarmee u de houding verbeterd.  Er zijn nog wel twee verschillende opleidingen voor oefentherapeuten. We hebben een beroepsvereniging die ons samen vertegenwoordigd.

Oefentherapie Cesar opleiding

Oefentherapie Cesar is in Nederland een beschermd beroep. Na een vierjarige bachelor opleiding en een Kwaliteitsregister Paramedici mag iemand zichzelf een Cesar of Mensendieck therapeut noemen. Dit komt aan bod tijdens de opleiding: fysiologie, anatomie, trainingsleer en het analyseren van bewegingen. Een oefentherapeut bedenkt een creatieve oplossing voor uw bewegingsproblemen en is een specialist in het behandelen van klachten die in relatie staan met uw gedrag, houding en beweging.

Meer weten over oefentherapie in Amsterdam?

Heeft u langdurige of aanhoudende klachten? Wilt u een gezondere houding waardoor u zich ontspannen en krachtig voelt? Maak dan nu een afspraak met onze oefentherapeut Wendy Brinkman. Zij is dé specialist op het gebied van oefentherapie en heeft jarenlange ervaring met ademhaling, slaapproblemen en klachten tijdens of na de zwangerschap.

 

Goede houding door oefentherapie

Onze oefentherapeut